Jön a Ford F-150 gázos változata 2

Tavaly mutatták be a vadonatúj F-150-est Amerikában, a Ford azonban nem ült babérjain, hanem bejelentette, hogy a féltonnás pick-up hamarosan sűrített földgázzal, vagy propánnal üzemelő motorral is megrendelhető lesz. A környezetbarát erőforrás 5 literes, nyolchengeres változatban áll majd az alternatív hajtást kedvelők rendelkezésére.

A Ford nem bízta a véletlenre az erőforrás paramétereinek meghatározását, ugyanis előzetesen kutatást végzett vásárlói körében. Meglepő módon a felmérésben résztvevők 70 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szívesen vásárolna F-150-est gázüzemű motorral. A nagy szilárdságú acélvázból készülő kisteherautó gázüzemű motorja korszerűsített beömlőnyílásokkal, kipufogó szelepekkel készül majd, hogy a lehető legjobb teljesítményt nyújtsa. Az alternatív hajtás miatt a pick-up hasznos teherbírása nem változott, sőt a könnyűszerkezetű anyagoknak köszönhetően a jármű 50-150 kilogrammal több terhet is képes cipelni egy hagyományos hajtással szerelt F-150-hez képest.

A Ford 2009 óta több mint 57 ezer CNG vagy propán üzemű járművet értékesített az amerikai piacon. Ezzel az eredménnyel az egyik legnépszerűbb gyártónak számít a tengerentúli piacon az alternatív hajtású járművek terén. A gyártó nyártól vesz fel megrendeléseket a gázos F-150-esre, azonban az első példányokat csak 2016-ban szállítják ki.