Az 1994 és 2006 között gyártott Ikarusokra előzetes regisztrációt követően szállhattak fel a szentpéterváriak és vendégeik. A járművek az orosz nagyváros főutcáján, a Nyevszkij sugárúton közlekedtek egész nap expressz járatokként. A jegyek ára azonban jócskán meghaladta a tízegynéhány évvel ezelőttit: 500 rubelt (mintegy 2700 forint) kellett fizetnie annak, aki erre az Ikarus-élményre vágyott.

Az egyik orosz internetes hírportál cikkének szerzője nem mindennapi eseményként jellemezte az akciót és annak résztvevőit, a “ragyogó Ikarusokat”. A cikkíró a kék-fehér színű, 1996-ban kimondottan az orosz piacra gyártott 256.74 számú buszokra külön felhívta a figyelmet.

Az egy teljes napig újra a Nyevszkijen járó járművek visszaidézték a tízegynéhány évvel ezelőtti Szentpétervárt – a korábbi Leningrádot, az utasok pedig megismerkedhettek a buszok történetével.

A magyar Ikarus buszok népszerűek voltak a volt Szovjetunióban. Több példányuk még ma is közlekedik az utódállamokban, így Oroszországban is.