A Waberer’s-Szemerey Logisztika ezúttal 160 darab DAF XF 460-as típusú nyergesvontatót vásárolt. A legutóbbi beszerzés tavaly volt, amikor ugyancsak 160 darab, DAF CF nyergesvontatóval bővült a cég flottája. A jövő évi tervek között szerepel, hogy a kisebb kategóriájú, már sok kilométert futott teherautókat is lecserélik.

A mostani beszerzésnél azért döntöttek a tágasabb fülkével szerelt DAF XF mellett, mert fontosnak tartották járművezetőik kényelmét. Mindegyik új teherautóban sávelhagyásra figyelmeztető rendszer és adaptív sebességtartó automatika segíti a sofőrök munkáját. A nemrég átadott járművek képezik az első jelentősebb méretű, Euro 6-os teherautókból álló, belföldi fuvarozást végző hazai flottát. Az Euro 6-os modelljeik nemcsak tisztább üzeműek, de hallhatóan csendesebbek is az Euro 5 EEV minősítésűeknél, ami fontos szempont a lakott területet is érintő járművek esetében. Ezenkívül 5-7 százalékkal kisebb az üzemanyag-fogyasztásuk és az elmúlt másfél év kimutatásai alapján az Euro 6-os modellek minden idők legjobb meghibásodási statisztikájával büszkélkedhetnek.

Waberer’s International flottájában évek óta nagy számban dolgoznak DAF teherautók, meglehetősen pozitív üzemeltetési mutatókkal. Az egy évvel ezelőtt átvett CF nyergesvontatókkal kapcsolatban pedig jók a sofőrök visszajelzései, kedvezők az üzemanyag-fogyasztási adatok és alacsony a szervizelés miatti állásidő.

A Waberer’s-Szemerey Logisztika flottáját immár összesen 660 teherautó alkotja és ezek közül 450 nyergesvontató, melyek 95 százaléka DAF gyártmány. A cég döntően belföldi fuvarozást végez, illetve teljes körű raktárlogisztikai szolgáltatást nyújt partnereinek 140 ezer négyzetméternyi raktárterületen, 96-97 százalékos kihasználtság mellett. Jól jellemzi a tevékenység méreteit, hogy a flotta naponta közel 12 ezer tonna árut mozgat meg, míg a járművek a futásteljesítményük alapján naponta 4,1-szer kerülik meg a Földet.