Míg van aki családi nyaralóba teszi a nehezen megkeresett pénzét, addig egyesek inkább lakóteherautót vesznek, hogy bárhol otthon érezhessék magukat a nagyvilágban. Nekik készül többek között ez a Bimobil EX 460-as fantázianévre keresztelt  jármű, melynek alapja egy összkerék-hajtású Fuso Canter teherautó. A speciális járművet elsősorban nehéz terepre vezetendő expedíciókra tervezték, illetve olyan helyekre, ahol egyébként mostoha körülmények várják a látogatókat. Terepjáró lakóteherautó 2
A Bimobil EX 460-as felépítménye négy ember kényelmes utazására nyújt lehetőséget. A belső térben tágas társalgó, konyha, ruhásszekrény, WC mosdóval, fürdőszoba, valamint kényelmes francia ágy található. A hatalmas fekvőhely alatt pedig kétféle víztartály kapott helyett: a friss víz tárolására 200 literes, míg a szennyvízére 120 literes tartály áll rendelkezésre. A különféle eszközök és csomagok tárolása pedig 1.5 köbméteres csomagtérben lehetséges, mely stílusosan a felépítmény hátuljában van.

Terepjáró lakóteherautó 3 A szendvics panelekből felépített tágas lakórész kimagasló robusztusságot biztosít annak érdekében, hogy a teherautó a  legkeményebb körülmények között is megállja a helyét. A felépítmény alját fémlemez választja el a masszív 4×4-es alváztól. A Canter hátsó kerék hajtású változatához képest a Bimobil lakórésze, valamint az alváz valamivel magasabban van, ami lehetővé teszi, hogy a jármű akár 35 fokos emelkedőkkel is megbirkózzon. Ennek megfelelően a hasmagassága majdnem duplája a Canterekéhez képest, hiszen 320 milliméter. A lakóteherautó hajtásáról három literes, 175 lóerős motor gondoskodik.

A Fuso Canter európai változata Portugáliában készül, így a Bimobil EX 460-ast is az öreg kontinensen élő munkások szerelték össze.