Idén ismét megrendezi a Busexpo-t és a XXI. Országos Személyszállítási Szakmai Konferenciát a NiT Hungary. Április 22-én az ágazatot érintő új kihívások és perspektívák megvitatása mellett a legnagyobb gyártók és forgalmazók is képviseltetik magukat Zsámbékon, a jövőt meghatározó technológiai fejlesztésekkel.

Az esemény rangját az adja meg, hogy évről-évre a legjelentősebb hazai és külföldi cégek hozzák el legfrissebb technológiai újításaikat, amelyeket a helyszínen tesztelhetnek az érdeklődők. A NiT Hungary által szervezett Busexpo ma már a szektor egyik legjelentősebb fórumává nőtte ki magát, ahol a fejlődés zálogának tekinthető szakmai eszmecserékre, vitákra kerül sor.

Idén a vezértéma a helyközi személyszállítás új piaci modelljére való felkészülés lesz a 2016-os piacnyitásból kifolyólag, de napirenden szerepel többek között az intelligens technológiák szerepe a közösségi közlekedés tekintetében, továbbá a turistabuszok fővárosi közlekedési rendszerének egységes koncepciója is.  A rendezvény körüljárja a hazai gépjárművezető-hiány és az utánpótlás kritikus helyzetének kényes témakörét, valamint a német és francia kötelező minimálbér kérdései mellett a nemzetközi autóbuszos személyszállításra vonatkozó ÁFA-regisztrációs kötelezettségre is kitérnek a szakértők.

Az előadók között szerepel Dr. Kerékgyártó János, az NFM Közlekedési Szolgáltatások Főosztály vezetője, Dr. Ruszinkó Ádám, az NGM turizmusért felelős helyettes államtitkára és Dr. Dabóczi Kálmán, a BKK Zrt. vezérigazgatója is. A szektort érintő legfontosabb szakmapolitikai, gazdasági és közlekedésszervezési kérdéseket feszegető konferenciával egy időben, 9 órakor nyitja meg kapuit a kiállítás, amelyre a belépés ingyenes.