Egyre nagyobb a sofőrhiány 1
Egyre nagyobb a sofőrhiány 2

Egyre nagyobb a sofőrhiány

Egyre nagyobb a sofőrhiány

Egyre nagyobb a sofőrhiány 5
Egyre nagyobb a sofőrhiány 6
Fotó megosztása:
Egyre nagyobb a sofőrhiány 7

A közel 40 főt alkalmazó, Budapesten és 10 vidéki nagyvárosban működő Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) jelenleg azon dolgozik, hogy az égető sofőrhiányra komplex megoldást találjon. Az ipartestület a jövőben többek között azért is lobbizna, hogy állami támogatás bevonásával kötelező vezetéstechnikai tanfolyamhoz kössék a teherautó- és autóbusz-vezetői engedélyeket, ezzel is segítve a balesetmentes közúti közlekedést.

Zászlóshajóként ápoljuk a szakma hagyományait, rendezvényeinkkel rengeteget teszünk a magyar közúti fuvarozói alágazat jó hírének megőrzéséért. Mindemellett azonban nagyon fontosnak tartjuk a baleset-megelőzést, ezért is szeretnénk elérni, hogy a tehergépkocsi- és autóbusz-vezetők kötelező vezetéstechnikai tanfolyamon vegyenek részt. Mivel tagjaink 80 százaléka közúti árufuvarozó, ezért dolgozunk azon, hogy megfelelő állami részvállalással valósulhasson meg mindez” – mondta Dittel Gábor, a NiT Hungary főtitkára, aki a magyar közúti személy- és teherfuvarozás véleményformáló alakjaként több mint huszonöt éve dolgozik a szakmában.

A 25 éves fennállását ünneplő NiT Hungary, mely mintegy 3000 regisztrált taglétszámával jelenleg hazánk legnagyobb és egyik legrégebbi közúti fuvarozói érdek-képviseleti szervezete. Az ipartestület 2359 teherfuvarozót és 599 autóbuszos vállalkozót számlál. A NiT Hungary fejlődését jól tükrözi, hogy 1990-ben 114 taggal és 1 millió forintos alapító tagi hozzájárulással alapították, 2013-ban pedig már 1,5 milliárd árbevétellel zárt. A szervezet két éve a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal való megállapodás alapján a kormányzat stratégiai partnerének számít a szakmát érintő jogalkotások terén.