A Scania árbevétele korábban soha nem látott szintre, 92 milliárd svéd koronára emelkedett, míg üzemi eredménye 8,721 millió lett a tavalyi évben. A bevételnövekedés főleg a pénzügyi, valamint a szervizszolgáltatásokban tapasztalható erősödésnek volt köszönhető, mivel a teherautók értékesítése alapvetően nem változott.A Scania nyergesvontatók iránti kereslet mindössze 2014 negyedik negyedévében nőt jelentősen.

Európában erősödött
A teherautó-eladások növekedése nagyrészt az európai piac szokásosnak mondható szezonalitásából adódik. Ugyanakkor a Scania 2013-hoz képest megerősítette helyzetét Európában és növelte piacrészét. A latin-amerikai rendelésállomány viszont csökkent. Ez egyrészt azzal is magyarázható, hogy Brazíliában visszaesett a gazdaság teljesítőképessége, továbbá a támogatási rendszer is bizonytalanná vált, ezért az ottani üzemeltetők visszafogták kiadásaikat. Az oroszországi rendelésállomány szintje nem változott, habár a régió kilátásai még mindig bizonytalanok.

Ázsia buszt vesz
A buszokra leadott rendelések mennyisége folyamatosan növekszik, leginkább az ázsiai térségnek köszönhetően. Motorok terén mind a rendelésállomány, mind a leszállított mennyiség az eddigi legnagyobb darabszámot érte el. A Scania hosszú távú tervei alapján folytatja tovább munkáját és növelni szeretné piacrészét a szervizek és a hozzájuk kapcsolódó szolgáltatások terén. Ennek eredményeképpen bevételei 8 százalékkal emelkedve 18,8 milliárd svéd koronát tettek ki 2014 folyamán. A pénzügyi szolgáltatások területén a valaha volt legmagasabb értéket érte el a vállalat 1 milliárd svéd korona feletti üzemi eredménnyel.

A sebességváltók terén a Scania együttműködést kezdeményezett a német MAN-nel, amely erősebb termékválasztékot fog eredményezni.