A brassói születésű német rocksztár, Peter Maffay január közepén németországi giga-turnéra indult. A koncertturné első állomása Hamburgban volt és február végéig még 19 helyszínen lép fel a nyugdíjas korú rockker. A turné egyik különlegessége, hogy a fellépésekhez szükséges infrastruktúrát 13 darab MAN TGX kamion szállítja. Az összesen 65 tonnát kitevő színpadtechnika nem csak különleges odafigyelést, hanem izmos teherautókat is kíván a problémamentes logisztika érdekében.
Hogy egy ilyen – számunkra talán kevéssé ismert rockker – turnéja ne maradjon rejtve a szemek elől, a szervezők kitalálták, hogy a nyergesvontatókat egyedi motívumokkal díszítik. A színes, tetoválásokat idéző kamionok egy része még tavaly kapott új fényezést a hamburgi IAA-ra. A színtervet és a grafikákat Sebastian Bieler, a Dresdeni Művészeti Akadémia egykori hallgatója készítette, aki azt az instrukciót kapta, hogy Peter Maffay dalszövegeit jelenítse meg a nyergesvontatókon.

Bár eszméletlenül nagy fannak kell lenni ahhoz, hogy csak így felismerhetőek legyenek a dalok a teherautókról, de ettől függetlenül a járművek megjelenése valóban rendhagyó lett és a tarka-barka flotta tényleg kiemeli ezeket a járműveket a szürke nyergesvontatók világából.