A Scania órája képes kommunikálni a teherautóval, ennek köszönhetően viselője számára megjelenítheti az üzemanyag-fogyasztással, a vezetési hatékonysággal, valamint az átlagsebességgel kapcsolatos információkat. Mindamellett e-mailek és üzenetek fogadására is alkalmas, továbbá jelzi a beérkező telefonhívásokat is.

A svéd gyártó az órát a Sony Mobile-lal közösen fejlesztette ki, az alapja a Sony SmartWatch3, amelyet a Scania Flottakezelő Rendszerével (FMS) láttak el. Az órához szükséges egy Android rendszerrel működő telefon is, így az adatok, valamint a járművezető teljesítménye valós időben, vezetés közben is látható.

A Scania szerint a következő változatok még a sofőr pulzusát is mérni tudják majd

A Scania szerint a következő változatok még a sofőr pulzusát is mérni tudják majd

Az órák első limitált, 999 darabból álló kiadása a Black Griffin nevet viseli. A Scania további fejlesztéseket tervez, illetve új funkciókkal szeretné bővíteni a jelenlegi lehetőségeket, amelyeket egyszerűen rá lehet majd tölteni a készülékre.  A Scania tervei szerint az óra a jövőben képes lesz információt adni például a sofőr pulzusáról is, emellett majd egy sor egészségügyi szolgáltatás is lehetővé válik majd.