Bár a hamarosan életbe lépő útdíjrendszer körüli titkolózás után már semmin nem lepődünk meg így év végén, még sincs vége a hajmeresztő híreknek. A MÁV-Start még karácsony előtt ugyanis arról tájékoztatta az utasokat, hogy bizonytalan időre felfüggeszti a vasúti menetrendek árusítását.

Az állami társaság december 31-től, vagyis a holnapi naptól fogva nemcsak az összes belföldi, valamint nemzetközi menetrendet tartalmazó könyvecskét nem árulhatja, hanem a Budapest Kártyát sem. A 2014-2015-ös menetrendeket tartalmazó kiadványt 595 forintért lehetett megvásárolni, de vigasztalásul a MÁV honlapján bárki letöltheti az egészet, térítésmentesen a szükséges pótlékfüzetekkel együtt. Akinek viszont erre nincs lehetősége, az biztosan pórul jár, mivel egyelőre nem tud ennél jobbat a társaság.

A vállalat azzal indokolta a döntését, hogy nem tud eleget tenni a NAV online pénztárgéppel kapcsolatos előírásának. Mint ismeretes, egy 2013-as rendeletnek köszönhetően a kereskedelemben tevékenykedő vállalkozásoknak át kellett állniuk az online pénztárgép használatára. Mivel a MÁV a személyszállításhoz kapcsolódóan többféle terméket is értékesít, ezért nem bújhat ki a szabály alól. A vállalat indoklása szerint a cég jelenleg nem rendelkezik a pénztárakban a szükséges technikai eszközökkel, ezért kénytelen leállítani a menetrendek értékesítését.