Hétfőn délután fél kettőkor zsúfolásig tele volt a George Square, Glasgow főtere. A tér rövidebbik oldalán, egy mellékutcán haladt a kukásautó, amikor az előzetes orvosi jelentés szerint a sofőr szívrohamot szenvedett, járműve pedig irányítás nélkül felszaladt a járdára. Itt elgázolt egy járókelőt, majd tovább haladt a tér mentén. 

A piros ovális jelzi azt a pontot, ahol a sofőr rosszul lett, és a teherjármű a járdára hajtott; a kocsi a fenti házsaroknak csapódott neki.

A piros ovális jelzi azt a pontot, ahol a sofőr rosszul lett, és a teherjármű a járdára hajtott; a kocsi a fenti házsaroknak csapódott neki.


Mintegy 300 méteren át gurult megállíthatatlanul a nehéz jármű; a hatalmas tömegben (a téren jégpálya is működik) alig tudtak menekülni az útjából a gyalogosok, többeket elsodort, maga alá gyűrt a kocsi. Végül a tér túloldalán, egy szállodaépületnek ütközve állt meg a kukásautó.
“Legalább százötven métert a járdán tett meg a jármű, az emberek meg csak röpültek, mint a tekebábuk” – mondta egy szemtanú.
A balesetnek hat halottja volt, ám a sérültek száma jóval magasabb; állapotukról nincs hír. Tudomásunk szerint a vezető túlélte a tragédiát.
Az alábbi videofelvétel a baleset utáni másodpercekben készült a szomszédos utcában.

Szeméttárolóban aludt egy hajléktalan, reggel azonban jöttek a kukások, és a szeméttel együtt beborították őt a gép gyomrába… Részletek alább.


A vásárlók közé hajtott a kukásautó, hat halott 1