Az Egyesült Királyság legnagyobb konténerkikötőjének otthont adó Felixstowe-ban alapított leányvállalatot a Waberer’s, hazánk legnagyobb és Európa egyik legjelentősebb fuvarozási cége. A magyar cég évtizedek óta részt vesz a brit szigetek és az európai kontinens közötti szállítmányozásban.
 
A Waberer’s kamionjai hetente átlagosan 700 komplett rakományt fuvaroznak Angliába, illetve onnan Európába. Az áruforgalom mennyiségét jól érzékelteti, hogy évente több mint 35 ezer rakományt rakodnak át a szigetország ipari és kereskedelmi központjában. A fuvarok csaknem 80 százaléka angliai, 15 százaléka walesi, 5 százaléka skóciai és néhány százaléka észak-írországi rendeltetésű, illetve feladású.

A Waberer’s terjeszkedéséhez nagymértékben hozzájárult, hogy a cég az elmúlt időszakban 15 százalékos forgalomnövekedést produkált, de korábbi években is kétszámjegyű volt a növekedés. Az Egyesült Királyság jelenleg a magyar fuvarozási cég egyik legnagyobb piaca. “Az angliai vállalat létrehozásával közelebb kerülünk megrendelőinkhez, még jobban megértjük fuvarozással és a logisztikai szolgáltatásokkal szembeni igényeiket. Természetesen a Waberer’s UK Limited élére helyi szakembert neveztünk ki. Douglas French a legnagyobb helyi logisztikai vállalatok élén szerzett évtizedes tapasztalatai révén a minőség személyes garanciáját jelenti a megrendelőik számára” – mondta a vállalat megalapításának bejelentésekor Lajkó Ferenc fuvarozási és szállítmányozási vezérigazgató-helyettes.

A Waberer’s jelenleg Európa egyik legmodernebb és legfiatalabb kamionflottájával rendelkezik. A több mint 3 ezer tagú, saját tulajdonú flotta harmadát már Euro 6-os motorok hajtják. A cég kamionjai évente legalább 30 millió kilométert tesznek meg Nagy-Britanniában. Idén pedig 1300 új, környezetbarát nyergesvontató frissíti és bővíti tovább a Waberer’s flottát.