A Vezess.hu nemrég számolt be arról, hogy a Kamaz teljesen új nyergesvontatót dobott piacra. Olyat, amelyet főleg európai részegységek felhasználásával fejlesztettek ki. Meglepő vagy sem, de Oroszországban nem mindenki a hazaira esküszik. A holland DAF is ugyanis nemrégiben zsíros üzletet kötött az egyik legnagyobb orosz fuvarozási céggel, a Monopoly-val.

A főleg hűtött áruk fuvarozásával foglalkozó cég 700 új DAF XF nyergesvontatót rendelt. A szerződést még Hannoverben, az IAA Nemzetközi Haszonjármű Kiállításon írta alá a két vállalat. A járműveket idén, illetve a jövő év során adják át. Az új megrendelés eredményeként a Monopoly flottájának mérete meghaladja majd az 1000 járművet.

Megvizsgáltuk a szóba jöhető teherautókat, amelynek során bebizonyosodott, hogy a DAF a megbízhatóság, a minőség, az üzemanyag-hatékonyság és az üzemeltetési költségek terén is élen jár, ezért döntöttünk a holland márka mellett” – mondta Ilja Dmitrijev, a Monopoly első embere a szerződés aláírása után. Hozzáfűzte, hogy ezzel a megrendeléssel egy hosszú távú partneri kapcsolat vette kezdetét a DAF márkával és márkakereskedői hálózatával.

Hannover minden bizonnyal kellemes emlék marad a hollandok számára, hiszen a magyar fuvarozási társaság, a Waberer’s International 1000 nyergesvontatót rendelt a DAF-tól az IAA-n. A magyar szerződés értéke hozzávetőlegesen 25 milliárd forint. A járműveket a hollandoknak 2015 első feléig kell leszállítania. A fiatalítás eredményeként a 3300 egységből álló Waberer’s flotta csaknem fele már DAF gyártmányú lesz a magyar cégnél. Mindez jól tükrözi, hogy a DAF térhódítása korántsem jelentéktelen Európában.