Ebédlő, nappali, konyha, hálószoba, zuhanyzó és garázs – ez mind megtalálható egy takaros kis belvárosi lakásban, kivéve a garázst. Na ezért jobb a képeken látható koromfekete Kamaz, mert ebben még az is van. Az autentikus orosz bútorokról nem is beszélve.
Kívülről nézve ez egy átlagos orosz teherautónak néz ki, de ha bemerészkedik az ember, olyan mesebeli környezet fogadja, amilyet manapság már csak a mesékben, vagy régi filmekben látunk.
Egy Kamaz, ami elvarázsol 3
Egy Kamaz, ami elvarázsol 4
A Kamaz egyébként Oroszország legnagyobb járműgyártó vállalata. Központja a tatárföldi Naberezsnije Cselniben található. Nehézteherautó-gyártásban a világ tíz legjelentősebb vállalatának egyike, míg dízelmotorgyártásban a világranglista nyolcadik helyét foglalja el. Az első teherautó 1976 februárjában gördült le a gyártósorról. A nevét kezdetben KamAZ-nak írták, azonban ez a szokás hamar kiment a használatból, és már több évtizede vagy csupa nagybetűvel, vagy csak nagy kezdőbetűvel írják. 
Egy Kamaz, ami elvarázsol 5
A cég 30 éves fennállása során mintegy 1,7 millió tehergépjárművet (melyekből 450 000 jelenleg is üzemel), 200 ezer személyautót és 1000 autóbuszt szerelt össze.
A Kamaz aktívan részt vesz különböző rali-versenyeken, melyek közül a legnívósabbak egyikét, a Dakar-ralit hét alkalommal is megnyerte, először 1996-ban diadalmaskodott.
Egy Kamaz, ami elvarázsol 6
A cégcsoport legnagyobb tulajdonosa mind a mai napig az orosz Állami Vagyonkezelő Rt., valamint jelentős tulajdonhányada van még a magánkézben lévő orosz Külkereskedelmi Banknak és egy befektetési társaságnak is.