A DanubeTruck július óta képviseli az Iveco márkát és értékesíti annak termékeit és szolgáltatásait Magyarországon. A haszonjármű forgalmazó nemrég úgy döntött, hogy felajánl egy Iveco Daily furgont a Magyar Gyermekmentő Alapítványnak egyéves használatra, illetve hozzájárul a szervezet üzemanyag-felhasználásához. Mindezt a cég partnertalálkozóján jelentették be a múlt héten. A rendezvényen az átadást követően azonnal üzembe helyezték a járművet, mely ezen a héten már szakképzett orvosok oktatási tevékenységét segítette.
A DanubeTruck egy jótékonysági turnét is szervezett, melynek bevételei nagyban hozzájárulnak a támogatás fedezetének előteremtéséhez. Az akcióhoz a cég partnerei a Waberer’s International, a Waberer’s-Szemerey Logisztika, a Révész Group, a Gelbmann, a Bil Transport és az Eurolux Trans csatlakozott. A nyergesvontatókhoz a szükséges félpótkocsikat a Schwarzmüller és Krone biztosítja.

A jótékonysági akció keretében nyolc darab, rakománnyal megpakolt Iveco Stralis indult útnak hazánkból Olaszországba. A sofőrök feladata, hogy eljuttassák a szállítmányokat a megrendelőkhöz. A jótékonysági túrán befolyt bevételek ugyancsak hozzájárulnak az alapítvány üzemanyag-költségeihez.

A fuvar során a sofőrök teljesítményét az Iveco DSE (Driving Style Evaluation) fedélzeti rendszere méri. A DSE az üzemanyag-takarékos vezetési stíluson túl az üzemi és kiegészítő fékberendezések helyes használatát is figyeli, értékeli. Azon túl, hogy a sofőr folyamatos tájékoztatást kap aktuális eredményeiről, a rendszer javaslatokat is tesz a hatékonyabb vezetéstechnika elsajátításának érdekében. A DSE adatai alapján a leghatékonyabb vezető elnyeri a túra legjobb kamionsofőrje címet.