Szoros mezőnyben és egész napos küzdelem után Szabó Attila nyerte meg október 4-én Biatorbágyon a Scania Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető (YETD) verseny magyarországi döntőjét. A 27 éves, tehetséges fiatalember jövő tavasszal a svédországi Södertäljében megrendezendő európai döntőn szállhat versenybe a fődíjért, amely egy vadonatúj, százezer euró értékű Scania R-szériás nyergesvontató lesz.
Idén a 35. életévüket még nem betöltött, hivatásos teherautó sofőrök augusztus közepéig nevezhettek be egy online elméleti teszt kitöltésével. A több száz jelentkező közül a 16 legjobb eredményt elérő versenyző, a szeptember 14-én tartott elődöntőn mérhette össze tudását gazdaságos, biztonságos közúti vezetésben és manőverezésben. Innen a tíz legjobb pilóta került be az október 4-én, a Scania biatorbágyi központjában megrendezett országos döntőbe.
A Scania először 2003-ban hirdetett versenyt a fiatal teherautó sofőröknek, összhangban az Európai Bizottság által hivatásos járművezetőknek előírt kötelező továbbképzéssel. Ennek megfelelően a rendezvénysorozat célja felhívni a közúti fuvarozói iparág szakembereinek figyelmét arra, hogy a fenntartható, vagyis gazdaságos, biztonságos és környezetkímélő közlekedés első számú tényezője nem más, mint a vezető.

Azóta a verseny világméretűvé nőtt, és az idén negyven országból mintegy 85 ezer résztvevőt várnak a szervezők. Hazánk 2005-ben csatlakozott a Scania Fiatal Európai Tehergépkocsi-vezető versenyhez, így immár az ötödik magyar bajnokot ünnepelhették a biatorbágyi döntő vendégei.