Az elmúlt időszakban rendkívül népszerűvé vált hétvégi nosztalgiajáratok ősszel további különleges útvonalakon lesznek láthatóak. A szeptemberi hétvégéken Budapest határain túlra is elindulnak közkedvelt járművek. Ez alkalommal a villamos-, autóbusz- és hévjáratokon kívül a néhány éve elbúcsúztatott ZiU-9B trolibusz is megjelenik az utakon.

Ma a világ tíz legszebb villamosvonala közé választott 2-es vonalán J jelzéssel a Közvágóhíd és a Jászai Mari tér között a 436-os pályaszámú, idén 100 éves, favázas sárga villamos várja az érdeklődőket. Egy héttel később, szeptember 14-én szintén a 2-es villamos vonalán a J jelzésű 2624-es pályaszámú, az 1900-as évek elején gyártott acélvázas villamos szállítja utasait.

Szeptember 20-án, szombaton a nemzetközi autómentes nap alkalmából a C jelzésű Ikarus 180-as csuklós nosztalgia-autóbusz a Deák Ferenc tér és Szentendre között szállítja az utasokat. A következő napon pedig a 436-os pályaszámú favázas sárga villamos a 2-es vonalán áll forgalomba mindazok számára, akik szeretnek a páratlan panorámában gyönyörködni. Ugyancsak ezen a napon a G jelzésű, MVIII-as típusú motorkocsis nosztalgiavonat az Örs vezér tere M+H és Gödöllő között várja az utasokat.

A fentiek mellett szeptember 21-én, vasárnap a Kamaraerdei Villamosnap alkalmából a Móricz Zsigmond körtér és Kamaraerdő között sok, E jelzésű nosztalgiavillamossal találkozhatnak a régmúlt szerelmesei. Például a százéves favázas járműveken kívül a Bengáli csuklós, az acélvázas, illetve a forgalomból több éve kivont UV villamossal is lehet utazni.

Így nosztalgiázhatsz szeptemberben 1
Így nosztalgiázhatsz szeptemberben 2

Így nosztalgiázhatsz szeptemberben

Így nosztalgiázhatsz szeptemberben

Így nosztalgiázhatsz szeptemberben 5
Így nosztalgiázhatsz szeptemberben 6
Fotó megosztása:
Így nosztalgiázhatsz szeptemberben 7 Szeptember utolsó hétvégéjén, 28-án vasárnap a BKV nosztalgiajárművei közül a ZiU-9B trolibusz és a 611-es pályaszámú favázas villamos is várja a nosztalgiázni vágyókat. Ezen a napon a néhány éve búcsúztatott ZiU-9B trolibusz – mely az 1970-es évek végétől a szovjet nagyvárosok legelterjedtebb trolibusztípusává vált – a Puskás Ferenc Stadion és a Jászai Mari tér között szállítja az érdeklődőket, míg a Jászai Mari tér és a Közvágóhíd H állomások között közlekedő, 611-es pályaszámú favázas, barna színű villamosról a budai panoráma csodálható meg.

A nosztalgiajáratokon nosztalgiajeggyel lehet utazni. A helyi és helyközi vonaljegy a felnőtteknek egyaránt 500 forintba, míg a 6-14 éves gyermekeknek 300 forintba kerül. Az egyszeri utazásra jogosító jegyeken kívül nosztalgia-napijegyeket és éves bérleteket is lehet vásárolni. Ezekkel az adott napon, illetve egész évben korlátlan számban utazhatnak nosztalgiajáratokon, de csak Budapest közigazgatási határán belül. Budapest közigazgatási határán kívülre a nosztalgiajegy mellé helyközi nosztalgia-vonaljegy váltása is szükséges. A nosztalgia-napijegy ára felnőtteknek 2000 forint, gyerekeknek 1200 forint, míg az éves nosztalgiabérlet 15 000 forintba kerül.