A holland gyártó, a DAF olyan modellel rukkolt elő, melyet még várhatóan sokáig fogunk emlegetni. A regionális, országos és nemzetközi áruszállításra alkalmas CF típuscsalád legújabb tagja, a CF Silent egy speciális megoldásnak köszönhetően extra halk üzemmódban is képes közlekedni. Az észak-amerikai Paccar leányvállalata ezzel a fejlesztéssel elsősorban a városokban élők éjszakai zajterhelését szeretné csökkenteni.

A CF Silent nyergesvontatót 10.8 literes Paccar MX-11 Euro 6-os minősítésű motorokkal kínálja, melyek teljesítménye 290 (210 kW) és 440 (320 kW) lóerő között van. A modell számtalan alvázvariánssal és nappali, hálófülkés, valamint extra nagy kabinokkal készül majd. A csendes funkció aktiválása egyszerű, hiszen a sofőrnek mindössze csak egy gombot kell megnyomnia a műszerfalon. A halk üzemmód élesítésével a vezérléshez kapcsolódó szoftver csökkenti a motor forgatónyomatékát, illetve annak fordulatszámát, melynek következtében a fogaskerekek kisebb sebességre kapcsolnak.

A DAF szerint a fejlesztésnek köszönhetően a motor zaja nem lesz nagyobb 72 decibelnél. Ez kifejezetten kedvező értéknek számít, ha figyelembe vesszük, hogy a jelenleg a piacon kapható teherautók átlagosan 80 decibeles értékkel rendelkeznek. A CF Silent hivatalos világpremierje a hannoveri IAA haszonjármű kiállításon lesz, gyártása pedig 2015 elején kezdődhet meg a gyártó eindhoveni gyárában.