Nem mindennapi látvány fogadta az angliai Shropshire-ben élő lakókat múlt héten csütörtökön. A közel félmillió főt számláló városban egy nyergesvontató egy pub és kávézó közé szorult egy kanyarban. A nem mindennapi esemény azután következett be, hogy a balkormányos jármű sofőrje vakon követte a GPS utasításait és nem vette figyelembe az út szűkösségét, valamint a szerelvény extrém méreteit. A nyergesvontató a közeli Müller tejüzembe szállított volna árut, azonban egy kanyarban egyszer csak megakadt az épületek között.

Mark King, a King’s Head pub tulajdonosa szemtanúja volt a történteknek. “Éppen a kertben üldögéltem és a kávémat iszogattam, amikor láttam, hogy egy teherautó próbál befordulni. A sofőr mindent megtett annak érdekében, hogy a 13,7 méter hosszú félpótkocsi valahogy be tudjon fordulni, azonban egyszer csak elakadt. Már amikor láttuk, hogy el fog akadni, elkezdtem kiabálni a sofőrnek, de nem vagyok benne biztos, hogy jól beszélt angolul” – jegyezte meg az esemény kapcsán a férfi.

Kocsma és kávézó közé szorult a kamion 1
Kocsma és kávézó közé szorult a kamion 2

Kocsma és kávézó közé szorult a kamion

Kocsma és kávézó közé szorult a kamion

Kocsma és kávézó közé szorult a kamion 5
Pár centin múlott, hogy a kávézó egyben maradt
Fotó megosztása:

Pár centin múlott, hogy a kávézó egyben maradt

Pár centin múlott, hogy a kávézó egyben maradt

Mark King szerint ezelőtt már nagyon sok teherautó befordult itt, azonban még egyik sem akadt el így. A férfi szerint nagyon szűk a pub és a kávézó közötti kanyar, ezért csak kisebb kamionokkal lehet bevenni. Szerencsére nem történt jelentősebb anyagi kár, ugyanis a sofőr még időben észlelte, hogy képtelen lesz befordulni ezzel a szerelvénnyel. A kávézó tulajdonosában ugyanakkor biztosan megállt egy pillanatra az ütő, ugyanis a szerelvény alig néhány centire állt meg a sarkon található üvegablakos verandától.

Forrás: Daily Mail