Minden bizonnyal mindenkinek leesne az álla, ha valaki egy ilyen, Flexible Starliner típusú busszal gurulna be egy magyarországi kempingbe. A jelenet azonban meglehetősen elképzelhetetlen, de nem csak azért, mert a jármű eredeti tulajdonosa Dél-Karolinában (USA) él, hanem azért is, mert ebből a járműből nem sok létezik lakóbuszos kivitelben. Az 1957-ben gyártott buszt kívülről korhű állapotban újították fel, utasterét viszont jócskán átszabták. A munkálatok során kivették az üléseket és helyükre minikonyhát, hálószobát, fürdőszobát és társalgót építettek.

A kényelem fokozása érdekében mind a vezetőülést, mind pedig az első ajtó mögött található ülőalkalmatosságot kényelmes, műbőrborítású fotelre cserélték. A minikonyhában tűzhely, főzőlap, valamint mosogató és egy beépített hűtőszekrény is helyet kapott. A társalgóban pedig egy kisebb étkezőasztalt is beszereltek.

A jármű középső részében pedig fürdőszobát alakították ki, melyben WC, mosdókagyló és zuhanyfülke is van. A busz hátsó terébe  hálófülkét építettek, melyben két, egymástól éjjeli szekrénnyel elválasztott ágy található. A privát szféráról egyéb iránt a hangulatos, elhúzható függönyök gondoskodnak, melyek az egyszerű nyaralók romantikáját is megidézik.

Retró luxusbusz két személynek 1
Retró luxusbusz két személynek 2

Retró luxusbusz két személynek

Retró luxusbusz két személynek

Retró luxusbusz két személynek 9
A matuzsálemi korban lévő autóbusz elsősorban azoknak való, akik nem szeretnek szűk lakókocsikban kucorogni
Retró luxusbusz két személynek 11
Retró luxusbusz két személynek 12
Retró luxusbusz két személynek 13
Retró luxusbusz két személynek 14
Fotó megosztása:
Retró luxusbusz két személynek 15 A Starliner modernizálásánál arra is ügyeltek, hogy az eredeti borítások összhangban legyenek a 21. századi megoldásokkal. Ennek köszönhetően az utastér némiképp art décósra sikeredett, de szerencsére mindez inkább csak hozzátesz az amerikai életérzéshez, mintsem, hogy elvenne belőle.

A felújítás során a jármű szívét Cummins turbófelöltős dízelmotorra cserélték, melyhez automata sebességváltó csatlakozik. Mindemellett a Starliner független torziós rugózást kapott, így a rosszabb minőségű utakon sem harapják el a nyelvüket az utasok. Az amerikai tulajdonosa most árulja a járművet, melyért közel 54 millió Forintnak megfelelő összeget kér.