Az Ural 4320VV-ről messziről ordít, hogy nem békés célokat szolgál, ami nem meglepő, hiszen a járművet kifejezetten az orosz belügyminisztérium igényei alapján fejlesztették ki a tavalyi év során. A csapatszállító kivitelben készülő modellt 2013 őszén mutatták be egy oroszországi harcászati kiállításon, ezt követően pedig számos tesztnek vetették alá. Az új típus sikeresen vette az akadályokat, így idén sorozatgyártása is beindulhatott.

A belügyi alakulatoknál jelenleg több mint kétezer, különféle Ural gyártmányú jármű teljesít szolgálatot, ezért döntöttek az oroszok a jármű beszerzéseknél a GAZ-csoporthoz tartozó gyártó mellett. Bár a gyártó a hivatalos számot nem tette közzé, az biztosra vehető, hogy első körben több tucat ilyen új páncélozott jármű állhat forgalomba idén.

A 4320VV egy sokoldalú felhasználási lehetőséget kínáló modell, mely különféle fegyverekkel szerelhető fel. A háromtengelyes jármű befogadóképessége nem kicsi, hiszen összesen 17 jól felszerelt katona szállítására alkalmas. A YaMZ Euro 4-es környezetvédelmi besorolású motorral szerelt modell megerősített védelemmel rendelkezik, ennek köszönhetően sem a kisebb rakéták, sem az aknák nem tudják legyűrni. A típusban nagy jövőt lát az Ural, ugyanis könnyen elképzelhető, hogy típuscsaládot fejleszt belőle, ugyanakkor sok múlik az orosz megrendeléseken is. Ha beválik az új modell a belügyminisztériumnál, akkor többféle változatra is szükség lesz.