Halálos közúti közlekedési baleset történt 2014. július 30-án délelőtt fél tízkor körül az M7-es autópálya Nagykanizsa felé vezető oldalán a 157-es kilométerszelvényben (Táskai pihenőhelynél) – jelezte a rendőrség. 

Baleset miatt torlódás az M7-esen – Frissítve! 1Fotó:444.hu.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy tartályos kamion felborult. A kamion kigyulladt, a jármű vezetője a helyszínen életét vesztette.

A baleseti helyszínelés és a műszaki mentés idejére az M7-es autópálya mindkét oldalán teljes lezárás van érvényben. A rendőrök a forgalmat a jobb pályatesten – Nagykanizsa felé vezető oldalon  a 150-es kilométerszelvényben, míg a bal pályatesten – Budapest felé vezető oldalon  a 160-as kilométerszelvényben a 7-es számú főútra terelik.

Bázelné Mihályka Szabina megyei katasztrófavédelmi szóvivő tájékoztatása szerint a tűzhöz Balatonboglárról az önkormányzati tűzoltókat riasztották, de úton vannak a marcali, a keszthelyi, a kaposvári és a siófoki hivatásos tűzoltók is. A balesethez három vízszállító jármű is vonul a sztrádára – tette hozzá. (frissítés: 11:15-re  a tűzoltók eloltották a lángokat)

Baleset miatt torlódás az M7-esen – Frissítve! 2
Baleset miatt torlódás az M7-esen – Frissítve! 3

Baleset miatt torlódás az M7-esen – Frissítve!

Baleset miatt torlódás az M7-esen – Frissítve!

Baleset miatt torlódás az M7-esen – Frissítve! 9
Baleset miatt torlódás az M7-esen – Frissítve! 10
Baleset miatt torlódás az M7-esen – Frissítve! 11
Baleset miatt torlódás az M7-esen – Frissítve! 12
Baleset miatt torlódás az M7-esen – Frissítve! 13
Fotó megosztása:
Baleset miatt torlódás az M7-esen – Frissítve! 14
Mivel a teljes útlezárás időtartama várhatóan hosszú ideig eltarthat, ezért a rendőrség kerülő útvonalként – mindként irányban – a 76-os és a 71-es számú főutat javasolja a Balaton északi partján.

Frissítve 15.40-kor!

Várhatóan 16 óra körül sebességkorlátozás mellett megnyitják a leállósávot, hogy a forgalom ismét megindulhasson az autópálya ezen szakaszán is –  közölte a Magyar Közút.

Mint írták  a balesetben a pálya mindkét oldalán jelentős mértékben megsérült a burkolat, illetve a szalagkorlátok helyreállítása is szükségessé vált. A burkolat javítását haladéktalanul megkezdték, hogy a hétvégi, várhatóan nagyobb forgalom idejére újra a teljes pályát használhassák a közlekedők. Az elsődleges felmérések alapján minimum 4-6 centiméter mélységig vissza kell marni a pálya kopóréteg, amit így újra is kell aszfaltozni. Az időjárástól függően függően péntek délutánra készülhetnek el az ideiglenes helyreállítási munkák.

Újabb baleset az M7-esen

Szalagkorlátnak ütközött egy személygépkocsi szerda délután az M7-es autópályán a balatonőszödi lehajtónál a Nagykanizsa felé vezető oldalon, a forgalom csak a külső sávban haladhat. A 128-as kilométerszelvényben történt balesetben senki nem sérült meg, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére lezárták a belső sávot.

Korábban a Vezess.hu egy a fenti balesetre sokban hasonlítót esetet nézhetett meg élőben, igaz akkor a Katasztrófavédelem hivatalos gyakorlatán jártunk. Kíváncsi rá, hogyan zajlik egy veszélyes anyagot szállító kamion körüli mentés? Kattintson erre a linkre!

Ilyen, amikor egy tartálykocsi kigyullad (illusztráció, nem az M7-esen készült felvétel)

Forrás: police.hu, MTI