Partneri kapcsolatra lép az ABB ás Volvo buszüzletága. A megállapodás célja, hogy a két vállalat közösen fejlesszen és hozzon forgalomba elektromos és hibrid hajtású buszokat nyílt szabványú egyenáramú gyorstöltő rendszerekkel.   
 

Le- és felszállás közben tölt az elektromos busz 1
Le- és felszállás közben tölt az elektromos busz 2

Le- és felszállás közben tölt az elektromos busz

Le- és felszállás közben tölt az elektromos busz

Le- és felszállás közben tölt az elektromos busz 6
Le- és felszállás közben tölt az elektromos busz 7
Le- és felszállás közben tölt az elektromos busz 8
Fotó megosztása:
Le- és felszállás közben tölt az elektromos busz 9 Az energetikával és az automatizálással foglalkozó vállalat és a buszgyártó az együttműködés keretében olyan, egész városra kiterjedő töltőrendszert állít fel az elektromos és hibrid hajtású buszoknak, amely a járművek tetejére telepített automatikus csatlakozó-rendszeren keresztül a buszmegállókban, vagy kábeles töltőrendszer segítségével az éjszaki üzemszünetben képes feltölteni a járműveket.  Az együttműködés érinti az infrastruktúra kommunikációs protokolljait, az elektromos hálózatokat és az e-buszokat is.

Az első közös projekt keretében a Volvo elektromos-hibridhajtású buszokat, az ABB automatikus e-busz-töltőket állít üzembe Luxembourg tömegközlekedési rendszerében. Ennek eredményeként a Sales-Lentz társaság járatain 2015-re 12 db Volvo hibrid busz üzemel majd.

A Volvo új, elektromos-hibridhajtású busza, amely a hagyományos dízelüzemű buszokhoz képest 75%-kal csökkenti az üzemanyag-fogyasztást, ez év szeptemberében, a Hannoveri Haszongépjármű Kiállításon mutatkozik be a nagyközönség előtt.  

Le- és felszállás közben tölt az elektromos busz 10
A Volvo 2009-ben jelent meg a piacon az első hibrid hajtású autóbuszával, és azóta 1600 ilyen buszt szállított a világ 21 országába. A cég az első teljesen elektromos hajtású autóbuszát 2015 júniusában, a svédországi Göteborg városának “ElectriCity” elnevezésű projektje keretében állítja majd üzembe.