A jelentkezés már javában zajlik az “5 tengelyen biztos kézzel” című versenyre, melynek tétje nem kicsi, hiszen a legjobb kamionost 1 millió forinttal jutalmazza a Magánvállalkozók Nemzeti Fuvarozó Ipartestülete (NiT Hungary) és az ORFK-OBB. A végső győztes pedig akár egy hölgy is lehet 2014-ben.
Bari Gyöngyi az első női versenyző, aki már lassan 20 éve dolgozik a szakmában. Legfőbb célja, hogy megnyerje a versenyt és példát mutasson azoknak a nőknek, akik hozzá hasonlóan a kamionvezetői hivatást választották. Ennek a
Nő is lehet az ország legjobbja 1
Nő is lehet az ország legjobbja 2

Nő is lehet az ország legjobbja

Nő is lehet az ország legjobbja

Nő is lehet az ország legjobbja 5
Nő is lehet az ország legjobbja 6
Fotó megosztása:
Nő is lehet az ország legjobbja 7


munkának is megvannak a maga szépségei – kaland, izgalom, mindennapi kihívás -, amelyek hangsúlyozásával minden fiatalt buzdítani szeretne kolléganőivel együtt, hogy bátran válasszák ezt a pályát.

Az egyik oka, hogy jelentkeztem a versenyre, hogy végre elismerje a társadalom, nincs már kifejezetten női vagy férfi munkakör” – mondta Bari Gyöngyi, aki szakmáját egy fogadás miatt választotta, de az évek alatt lételeme lett hivatása. “Szerencsére elmondhatom, hogy a mai napig nem vált unalmassá, monotonná a munkám. Minden nap hoz valami új helyzetet, új kihívást, amelyet, ha sikerül megoldanom, boldogság tölt el“- tette hozzá a Kanczler Intertrans Kft. munkatársa.

Európában körülbelül minden ezredik kamionsofőr nő, de hazánkban is hasonlóak az arányok. Eszerint a közel 120 ezer kamionvezetőnek csupán pár ezrelékét teszik ki a szebbik nem képviselői, akik férfitársaikhoz hasonlóan most bátorságukkal és elszántságukkal mutathatják meg, mit tudnak. A szervezők augusztus 15-ig várják női és férfi vezetők jelentkezését egyaránt, hogy megszerezzék a nettó 1 millió forintot és persze a “Magyarország legjobb kamionsofőrje” címmel járó óriási elismerést.