A BKV Üllői úti telephelyén nyílt napon az érdeklődők megismerhetik a BKV történetét, de betekinthetnek a javítócsarnokba és egy különleges alkatrész-kiállításon, valamint járműbemutatón is részt vehetnek. A közlekedés iránt érdeklődők és a családok maketteket is készíthetnek, emellett a gyerekek számára rajzversenyt is rendeznek. A rendezvény nosztalgiavillamosokkal is megközelíthető lesz.

A különleges járművek a Száva kocsiszínből indulva a Hoffher Albert utcáig közlekednek és az 50-es villamos megállóiban állnak meg le-vagy felszálló utasok esetén. Az érdeklődők egy 1913-ban gyártott, 436-os pályaszámú, korhűen felújított sárga, favázas kuriózummal, illetve egy 1906-ban gyártott, de az 1970-es évek forgalmi állapotának megfelelő módon felújított, 2624-es pályaszámú, acélvázas járművel utazhatnak majd. A nosztalgia villamosok menetrendjéről a BKV honlapján érdemes alaposan tájékozódni.

Az Üllői út 197-es szám alatt található kocsiszínt 1913-ban adták át. Az üzemegység  jelenleg a Hannoverből használtan vásárolt TW6000-es típusú villamosok tárolását és karbantartását végzi, de a telepen megtalálható néhány Ganz csuklós villamos is. A Száva kocsiszín emellett a szerelvények mosását is végzi az erre a célra kialakított szerelőcsarnokban.