A szombathelyi pilóta kamion Eb-s pályafutásának második elsőfutamos győzelmét aratta. Ennek azért van nagy jelentősége, mert a nyitóversenyeken magasabb pontszámokkal díjazzák az első hat helyen célba ért versenyzőket. A délelőtti időmérő edzésen Kiss Norbert a szombati naphoz hasonlóan nagy fölénnyel, mintegy fél másodperces előnnyel szerezte meg a pole pozíciót a címvédő német Jochen Hahnnal szemben. Az Oxxo-csapat másik pilótája, Major Benedek pedig a tizedik helyen zárta a kvalifikációt.

Az első futamon Kiss Norbert rosszabbul kapta el a repülőrajtot, mint Hahn, de az első kanyarban ennek ellenére megőrizte vezető pozícióját, emellett folyamatosan elhúzott üldözőitől. A tizenkét körös táv felénél már magabiztos, négy másodperces előnnyel vezetett, ezt a leintésig 5,4 másodpercre növelte. Major a starttól kezdve a 9-10. helyért volt csatában, végül kilencedikként intették le. Magyar futamgyőzelem Misanóban 2
A második versenyt a szabályok miatt – az első futam első nyolc helyezettje fordított sorrendben áll fel a rajtrácsra – Kiss a nyolcadik, Major a tizedik pozícióból kezdte meg. A startnál a magyar versenyző kiválóan jött el, az első kanyarkombináció után már ötödik volt, Major közben nyolcadiknak jött fel. Az élen az első hat helyezett szorosan követte egymást, öt körrel a leintés előtt pedig élesedni látszott a küzdelem, melynek során a spanyol Antonio Albacete meglökte Kisst, emiatt mindketten megpördültek és visszaestek.
Major technikai gondokra panaszkodott, szintén visszacsúszott, végül Kiss a tizedik, Major a tizenegyedik helyen ért célba. Kiss Norbert az első versenyhétvége után négypontos lemaradással a második helyen áll összetettben a címvédő Hahn mögött.

Forrás: MTI