A több európai országban már működő szolgáltatás lehetőséget nyújt a szállítmány feladója számára, hogy a küldeményt folyamatosan felügyelje. A SenseAware egy online alkalmazás és egy multiszenzoros eszköz kombinációjával szinte valós idejű hozzáférést és betekintést biztosít a feladó számára a nagy értékű vagy környezeti szempontból érzékeny termékek esetében a szállítási folyamat során.

A küldemény folyamatos megfigyelése mellett a szolgáltatás pontos helymeghatározást tesz lehetővé, amely kiegészül a hőmérséklet, a fényviszonyok, a relatív páratartalom és a légköri nyomás pontos mérésével. A szolgáltatás alkalmazásával lehetőség van akár szárazjégben, illetve kriogénben gyorsfagyasztott, nagyon alacsony hőmérsékletű, de akár 60 Celsius-fokos minták nyomon követésére is.

Ez a lehetőség olyan iparágak számára lehet jelentős, amelyeknél a gyors információszerzés a szállítmány állapotáról különösen fontos. Ilyen a repülőgépgyártás, a gyáripar, az olaj- és gázipar vagy az egészségügy, de akár a divat is. A szolgáltatás alkalmas az exkluzív ruházatok szállítására is, amelyeket óvni kell a párás, nedves levegőtől, de a kifejezetten sérülékeny repülőgép-technológiai eszközök gond nélküli célba juttatását is szolgálja.

Emellett a szolgáltatás olyan alkatrészek szállításánál is ajánlott, amelyek késése vagy elvesztése komoly fennakadást okozhat az összeszerelési vagy gyártási folyamatban, de érdemes igénybe venni olyan egészségügyi termékeknél is, amelyek csak szigorú hőmérsékleti előírás szerint szállíthatók. A FedEx expressz szállító vállalat több mint 300 ezer munkatársat foglalkoztat világszerte és 45 milliárd dolláros éves bevétellel rendelkezik. A FedEx Express több mint 220 ország területén biztosítja szolgáltatásait.

Forrás: MTI