Ha egy 2 tonnás, 10 méter hosszú, szögletes teherautó képes a levegőbe emelkedni minden megerőltetés nélkül, akkor bátran mondhatom azt, hogy a gyerekkorunkban elképzelt jövőkép abban a pillanatban vált valósággá, mikor a Black Knight Transformer kerekei elváltak a talajtól. 
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 1
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 2

Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka

Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka

Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 10
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 11
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 12
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 13
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 14
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 15
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 16
Fotó megosztása:
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 17
Márciusban több sikeres próbarepülést is teljesített a kaliforniai (USA) székhelyű Advanced Tactics 2000 kilogrammos kétéltűje (szárazföld, levegő). A fejlesztést 2009-ben az amerikai hadsereg kezdeményezte, céljuk olyan repülő-mentőautó építése, amely segítségével újabb emberéletek kockáztatása nélkül tudnak katonákat kimenekíteni háborús övezetből, ugyanis a Black Knight Transformer pilóta nélkül is képes repülni. 
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 18
A “fekete lovagnak” repülőgépszerű kereki vannak, amik felett hatalmas lengéscsillapítók kaptak helyet, hogy a leszállás kényelmes és biztonságos legyen. A repülésről 8 darab, dízelmotorral hajtott rotor gondoskodik, így a gépezet a levegőben elérheti akár a 240 km/órás sebességet is, hatótávolsága durván 460 kilométer, és 450 kilogrammig terhelhető rakománnyal, vagy utasokkal. 
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 19
A földi mozgás már nem ennyire gyors, csupán 110 kilométer/órára gyorsul talajon, viszont értelemszerűen ilyenkor több súly tud cipelni, egészen pontosan 700 kilót. 
Nincs lehetetlen, íme a repülő kocka 20
A első próbarepülést Dél-Kalifornia egyik sivatagos területén hajtották végre, és kizárólag a sebességet szabályozták a földről, a magasságot és stabilitást a rendszer önállóan kezelte. Egyelőre csak a talajtól néhány méterre emelték fel a furcsa teherautót, de állítólag úgy tervezték, hogy akár 2-3 ezer méteres magasságban is gond nélkül tudjon manőverezni.