Az MAN haszonjármű-gyártó a két ősi rivális, a Bayern München és a Borussia Dortmund számára is átadott egy-egy új csapatszállító autóbuszt. Az új buszok leszállításának az volt az apropója, hogy a két élvonalbeli német klub 2016-ig hosszabbította meg együttműködését a müncheni székelyű gyártóval. A járművek átadását az ilyenkor szokásos protokollesemények kísérték, azonban az MAN pr-tanácsadói kitalálták, hogy a 480 lóerős motorral szerelt Lion’s Coach L busszal a csapat játékosai is menjenek egy kört.

A dolog jó poénnak indult, ezért a BVB-ből a Sebastian Kehl csapatkapitányt, valamint Jonas Hoffman középpályást is felkérték arra, hogy tegye próbára a fekete buszt a standion körüli parkolóban. A buszozgatásból verseny lett, melynek eredményeképpen a régebbi BVB járgányt is bevonták a balhéba. A pr-esek kitalálták, hogy a két focista három különböző számban mérkőzzön meg egymással, így a Kehlnek és Hoffmannak a szemetes kukák közötti szlalomozásban, jobb-hátra történő beállásban, valamint egy saját BVB-induló dudákkal történő kreálásában kellett egymással versenyeznie.
A lenti videón jól látható, hogy kifizetődő dolog volt-e a focistákra bízni az MAN autóbuszokat, melyeknek nemcsak az áruk, hanem a felszereltségük is magas. Korábban már megírtuk, hogy mind a BVB, mind pedig a Bayern München részére leszállított járművek olyan luxust kínálnak a focistáknak, amelyeket korábban csak a szaúdi olajkirályok élvezhettek eddig.

A futballistákat szállító csapatbuszok fedélzetén számos kényelemi igényeket kielégítő berendezés megtalálható. Ilyen a jégkészítő, a minikonyha, a hűtőgép, a vezeték nélküli hálózat (wifi), a műholdas televízió, a DVD-lejátszó, valamint több, az ülések felett elhelyezett monitor. Mindezek mellett a buszokat kényelmes fejtámasszal, elektromosan állítható lábtámasszal valamint könyöktámasszal felszerelt bőrülésekkel gyártották. A Bayern München autóbuszában pedig négy lehajtható asztal is található az utastérben. Ezen a linken pedig virtuális túrát tehetnek azok, akik kíváncsiak arra, milyen kényelmet élveznek a a német focisták utazásaik során.