Orbán Viktor ma délelőtt a Waberer’s International soroksári telephelyén mintegy 500 darab új nyergesvontatót adott át. A kormányfő beszédében párhuzamot vont a miniszterelnökség és a kamionsofőrség között. Szerinte egyik fél sem térhet le a jó útról, éppúgy megállapodás szerint kell megérkeznie egy szállítmánynak, ahogy egy kormánynak is négy év elteltével oda, ahová azt a választás előtt meghatározták a választópolgárokkal. Hozzátette, hogy mindkét szakmára igaz, hogy elég egy apró figyelmetlenség és máris megvan a baj.

A miniszterelnök büszkén jegyezte meg, hogy alig lehet Nyugat-Európába úgy elmenni, hogy az ember ne találkozna a Waberer’s kamionjaival az utakon és ez jó érzéssel tölti el a magyarokat. A kormány nevében úgy fogalmazott, hogy jó lóra tettek, amikor stratégiai megállapodást kötöttek a Waberer’sszel, amellyel folytatják a stratégiai együttműködést és az általuk megfogalmazott javaslatokat lépésről lépésre beépítik. A cég beruházása közvetlenül mintegy 600 új munkahelyet teremt. Félezer kamiont adott át Orbán Viktor 2

“Ezzel ki lehet használni azokat az előnyöket, amelyek részben Magyarország kedvező földrajzi fekvéséből, részben pedig a szállítmányozáshoz, logisztikához tehetséggel rendelkező magyar emberek teljesítményéből a magyar nemzetgazdaság számára haszonként megjelenhet” – jegyezte meg a miniszterelnök. A Waberer’s tavaly októberben jelentette be, hogy több mint 1100 új nyergesvontatóval frissíti, illetve részben bővíti flottáját. A most átadott félezer kamion egy része Volvo FH, másik része pedig a DAF XF típusú nyergesvontató. Mindkét modell már az Euro-6-os, illetve az EEV környezetvédelmi normáknak megfelelő motorokkal áll forgalomba.
A Waberer’s jelenleg több mint 3000 saját szerelvényből álló flottájának összesített futásteljesítménye 2013-ban 25 százalékkal haladta meg az egy évvel korábbi értéket és elérte a Föld-Nap távolság (150 millió km) háromszorosát.

Forrás: MTI – Vezess