A vadonatúj Ford Transit és a 2014-es Év Haszongépjárműve díjjal kitüntetett Transit Connect saját kategóriájában első helyezést ért el, miután mindkét modell sikeresen kiállta az ötnapos tortúrát. A tesztsorozat azt vizsgálta, hogyan teljesítenek a járművek Észak-Finnország jeges és havas útjain, ahol a hőmérséklet hidegebb időszakban akár a mínusz 50 Celsius fokot is elérheti.

A túra során a haszonjárművek általános teljesítményét, üzemanyag-fogyasztását, szállítási képességét, valamint úttartását tették próbára. A feladatok között szerepelt olyan próbatétel is amikor a járműveknek jeges reptér betonján kellett szlalomozniuk. Emellett mindegyiken elvégezték a hidegindítás, valamint a fűtés és a páramentesítés próbáját is, miután az autókat egész éjszakára kinn hagyták a parkolóban. A tesztsorozaton részvevő modelleknek összesen  700 kilométert kellett megtenniük a lefagyott, jégbordás utakon.

A Ford nyerte a sarkvidéki tesztet 2 A sarkvidéki haszonjármű-teszt sofőrjei és egyben zsűritagjai hat európai haszonjármű-magazin újságírói közül kerültek ki. A szakértők értékelése alapján a két Transit bizonyult a legjobbnak. A Ford a tesztsorozat 23 éves története során első alkalommal aratott kettős győzelmet. A Transit tizenhárom kategóriából kilencben elsőként vagy holtversenyben végzett olyan riválisokkal szemben, mint a Mercedes-Benz, az Opel vagy a Volkswagen. A kisebb Transit Connect hét kategóriában lett első, vagy került holtversenybe. A Transit Connect legkeményebb versenytársai pedig a Citroën, a Renault és a Volkswagen voltak.