A minden évben megrendezendő Litván Vezető Szállítmányozók szövetségében tartott szavazások célja, hogy kitüntessék a legjobb menedzsereket, cégeket és megoldásokat a szállítmányozási és logisztikai iparban. Az új Volvo FH a “technológia” kategóriában nyerte el a rangos díjat. Az elismerést Are Knoph, a Volvo Csoport balti államokért felelős ügyvezető igazgatója vette át a Közlekedési Minisztériumban, Vilniusban. 
Ez már a második alkalom, amikor a Volvo FH-t választják az év teherautójává Litvániában – a Vezető Szállítmányozók zsűrije a Volvo FH szériát ezzel a címmel jutalmazta 2009-ben is. Ami nem rossz eredmény figyelembe véve, hogy eddig hatszor szervezték meg a szavazást. A svéd gyártó megújult nyergesvontatója eddig már több díjat is begyűjtött. Tavaly például “Piros Pont Díjat” kapott az FH, mellyel a karakteres dizájnt értékelték a németországi nemzetközi formatervezési versenyen. 2013 szeptemberében pedig az “A 2014-es Év kamionjának” választották. A szintén nemzetközi megmérettetésben 25 európai kamionos újságíró tetszését nyerte el az FH.

A tavalyi volt egyébként a harmadik alkalom, hogy a Volvo FH-t választották a Nemzetközi Év Tehergépjárműjévé. A modell először 1994-ben, majd 2000-ben nyerte el a díjat. Hogy ezek után hova teszi a Volvo Trucks a litván elismerést, az az ő dolguk, de könnyen lehet, hogy Európában nem Litvánia lesz az utolsó ország idén, amely valamilyen elismerésben részesíti a megújult teherautót. A 13 és 16 literes motorokkal rendelhető FH sikerében komoly szerepe lehet az I-See technológiának. A navigáció adatai alapján az FH képes teljesen automatikusan, jó előre a domborzati viszonyok változásához igazítani a motorvezérlést és a sebességváltást.

Forrás: Volvo