Az év második felében bemutatják a Volkswagen ős-mikrobuszára hajazó elektromos furgont az Egyesült Államokban. A T1-es formavilágát idéző kisteherautót a Cenntro Motors dobja piacra, egyből kétféle változatban. A ‘Kombi’ névre keresztelt kis-haszonjármű maximális sebessége 50 kilométer/óra lesz, egy feltöltéssel pedig mindössze 80 kilométert tehet meg.
A Volkswagen T1-es, melynek formavilága ihlette az elektromos Kombit

A Volkswagen T1-es, melynek formavilága ihlette az elektromos Kombit

A gyenge teljesítmény a kis akkumulátorkapacitásnak, valamint az erőtlen motornak köszönhető. A járművet ugyanis 6,8 kilowattórás energiatároló csomaggal szerelik, melyeket ráadásul hat órán keresztül kell tölteni. Összehasonlításképp a Renault elektromos kisautójában, a Twizyben található akkumulátorok 7 kilowattórás teljesítménnyel rendelkeznek. Az elektromos Kombi motorja nagyjából 17 lóerős lesz, mely szerény, 500 newtonméteres nyomaték leadására képes. Maximális teherbírása pedig 370 kilogramm körül alakul majd.

2014 második felében kapásból kétféle változatban lesz kapható

2014 második felében kapásból kétféle változatban lesz kapható


A retrós fényezésében díszelgő elektromos Kombi kapásból kétféle változatban készül. Az egyik a platós ‘Green space’ verzió, a másik pedig a zárt terű ‘City’ kialakítás lesz. Hogy pontosan milyen áruszállítási feladatokra lesz alkalmas a kis elektromos furgon, azt egyelőre nem tudni, de egyértelműnek látszik, hogy a Cenntro Motors a belvárosi fuvarozásban érdekelt ügyfeleket célozza meg.

Forrás: Carcoops.com