A magyar vállalkozás mintegy 3 millió eurós, azaz közel 900 millió forintos beruházás keretében új gépsorokat telepített a gyártás érdekében. A több, nagy nevű gyártónak is szállító Agrikon a cseh megrendelésnek köszönhetően 15 dolgozóval bővíthette állományát. A hazai cég nemzetközi tenderen nyerte el a cseh traktorgyártó idei, háromezer kabinváz beszállítására kiírt megbízást. A Zetor megrendelésére készülő fülkevázakat februártól gyártja a magyar vállalat.

A kiskunmajsai cég közel 40 ezer négyzetméteres gyártócsarnokában speciális felépítményeket és alkatrészeket állít elő. Az Agrikon jelenleg 350 főnek ad munkát, viszont az új munkások felvétele mellett robottechnológiát alkalmazó gyártósort is telepített üzemébe. A most kezdődő együttműködés hozzájárul, hogy a saját területén az európai piacon ötödik legnagyobb vállalatnak számító Agrikon KAM fokozza versenyképességét, és megerősítse nemzetközi pozícióját.
   
Az Agrikon árbevétele 2011-ben 22,4 millió euró volt, 2012-ben 22,6 millió euró, tavaly pedig 23,4 millió eurót tett ki.  Idén 25 millió euróval – mintegy 7,5 milliárd forinttal – számolnak, 2016-ban pedig már 12 milliárd forint közelében lehet az árbevétel. A Zetor traktorok több mint 65 éve teszik könnyebbé a mezőgazdasági munkát. A cseh vállalat tavaly több mint 4500 traktort gyártott, tavalyi konszolidált adózás előtti eredménye 7 százalékkal nőtt, elérte a 323 millió cseh koronát, ami több mint 3,67 milliárd forint.

Forrás: MTI