Az MAN gyár minden évben, nem sokkal a szezon előtt közös tesztlehetőséget biztosít támogatott versenyzői számára. Idén erre spanyolországi Jaramában kerül sor március 31. és április 2. között. Ilyenkor a német haszonjármű-gyártó az új motorokat teszteli a versenyzők segítségével, míg a csapatok saját fejlesztéseiket, újításaikat finomítják. A pilóták felmérhetik ellenfeleiket és valamelyest körvonalazódhatnak az erőviszonyok is. 

Igaz, a teszt után még van idejük a csapatoknak arra, hogy az első futamig – a rendelkezésre álló adatok alapján – újabb fejlesztésekkel gyorsuljanak pár tizedet. A hivatalos teszten az Oxxo-csapat mindkét pilótája, Major Benedek és Kiss Norbert is részt vesz. A spanyol pályán egyébként már mindkettőjük állhatott dobogó legfelső fokán, sőt a magyar versenykamionos csapat történetének első győzelmét is itt szerezte.

Az Oxxo-team jelenleg a kamionok fényezését végzi. A munkálatok során a fülkék és az alvázak is új fényezést kapnak, ezt követően pedig elkezdődhet a teherautók összeszerelése. A kamionokhoz szinte minden alkatrész megérkezett, a fejlesztések viszont egyelőre csak papíron vannak meg. A festék megszáradása után a kamionok összeszerelése folyamatos lesz, és a magyar csapat várhatóan gond nélkül kezdhet neki a kora tavaszi teszteknek.

A kamionos EB első futamát idén Isztambulban rendezik május 3-4. között. A korábbi hírekkel ellentétben idén mégsem lesz versenykamionos futam a Hungaroringben. Az osztrák futam viszont megmaradt a január végén kiadott versenynaptárban, ezért a magyar rajongók számára mégiscsak lesz “hazai” pálya.