Az elektromos árammal működő Maxityt kifejezetten a háztartási hulladékok begyűjtésére tervezték. A 1,87 méter széles és 6,83 méter hosszú, 4,5 tonna nehéz kisteherautó egyik fő előnye, hogy nem szennyezi a levegőt, mindamellett zajtalanul működik. A lítiumionos akkumulátorokban előállított villanyenergiával a jármű akár 100 kilométert is képes megtenni, ami bőven elegendő a hulladék begyűjtési útvonalak megtételéhez.

A Maxity üzemeltetése során csak a menetzaj hallható menet közben. A jármű és a felépítmény együttes zaja mindössze 63 decibel.  A Renault így az elektromos kukással az úgynevezett PIEK-címkét is kiérdemelte, amely tanúsítja a 65 decibelnél halkabb járművek zajszintjét. A Maxity Électrique a tengelytávban és a jármű hátuljában elhelyezett akkumulátorcsomagból nyeri az energiát. A 32 darabos akkumulátormodult alapfelszerelésként építik be a járműbe, összteljesítménye 42 kilowattóra. Az aszinkronos elektromos motor 47 kilowatt teljesítményre képes.

Az elektromos Maxity kukásautó felépítményét a Provence Benne Environnement (PBE) gyártotta. A hulladék begyűjtésére szolgáló mini kukafelépítmény meghajtása átalakítón keresztül történik. Az akkumulátorokban termelt energia a billenő felépítmény mellékhajtóművét és a hulladéktömörítési rendszert is táplálja, a jármű álló helyzetében is. Az energiatárolók teljes feltöltési ideje 7 óra. A művelet egyszerűségét jelzi, hogy a járműben elhelyezett eszközzel indítható el a feltöltés egy egyszerű háromfázisú elektromos aljzaton.

Hangtalanul suhan az elektromos kukás 2 Az elektromos Maxity átlagos hatótávja 100 kilométer, legnagyobb sebessége 90 kilométer/óra, de a nagyobb hatótáv érdekében az üzemeltetők igényelhetik a maximális sebesség 70 kilométer/órára történő korlátozást. A Franciaországban B-kategóriás jogosítvánnyal is vezethető járművet a Nicollin vállalat vásárolta meg.