Európa egyik vezető műszaki tanúsító központja, a TÜV Rheinland szerint az Iveco Stralis Hi-Way modellek Euro 6-ös motorjai bizonyítottan 2,33 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztanak. Az olasz gyártó szerint mindez az FPT Industrial által szabadalmaztatott HI-eSCR katalitikus redukciós rendszernek, illetve az új fülke aerodinamikai optimalizálásának köszönhető.
Ez annyit jelent, hogy az új Stralis modellcsalád gyakorlatilag kipufogógáz-visszavezetés (EGR) nélkül teljesíti az Euro 6-os szabvány előírásait. Ez a megoldás számos előnyt, például kisebb össztömeget, alacsony üzemanyag-fogyasztást és tartósabb használatot biztosít. A tanúsító központ tesztjei során az új, 460 lóerős, Euro 6-os  Cursor 11 motorral felszerelt Stralis Hi-Way nyergesvontató EcoStralis-verzióját egy 460 lóerős, Euro 5-ös Cursor 10 motorral felszerelt, előző generációs EcoStralis modellel hasonlította össze.

“Örülünk az elmerésnek, legalább annyira, mint amikor az EcoStralis Euro6-os modellünk is elnyerte a TÜV tanúsítványát, mivel a hagyományos változatoknál 7,32 százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyasztott?” – mondta el Lorenzo Sistino, az Iveco márkaelnöke.

A TÜV idén kiválasztotta a legmegbízhatóbb haszonjármű gyártót is, amely ugyan nem az Iveco, hanem a Volkswagen-csoporthoz tartozó MAN lett. A müncheni cég gyártmányai meggyőző arányban szerepelnek azon járművek között, amelyek kifogás nélkül átmentek a vizsgán. Az MAN ezzel vezető helyet szerzett magának, ugyanis az egyéves teherautók között 82 százalékban fordult elő hibamentes eredmény (78 százalék 2012-ben).