Az első 250 nyergesvontatót a DAF eindhoveni központjában Ron Bonsen, a DAF igazgatóságának kereskedelemért felelős tagja adta át Wáberer György vezérigazgatónak. A megrendelt 450 darab nagyteljesítményű, valamint a 150 közepes hatótávolságú fuvarozásra optimalizált vontató mintegy harmada a legújabb fejlesztésű modell, melyeket a jövő év első felében szállítja a gyár. Valamennyi nyergesvontatóban környezetkímélő Euro 5 EEV, illetve Euro 6 besorolású motor lesz. Az Euro 6-os DAF XF vontató 12 900 köbcentis motorja kevesebb káros anyagot bocsát ki a korábbi változatoknál.

“A társaság fejlődésének legfőbb motorja a működés hatékonyságának további javítása, amelyet a fiatal, átlagosan 2 éves fuvareszköz-állomány gazdaságos üzemelése támogat. Ez pedig sok egyéb intézkedés mellett elengedhetetlen ahhoz, hogy a Waberer’s a megrendelők logisztikai költségeit a versenytársakhoz képest nagyobb arányban csökkentse a nemzetközi fuvarpiacon. 2014-ben értékesítési árbevételünk kétszámjegyű növekedésére számítunk” – jegyezte meg  Wáberer György.

A Magyarországon öt éve piacvezető DAF Trucks a Waberer’s egyik legnagyobb vontató-beszállítója. A cég háromezer egységből álló flottája a legkorszerűbb, környezetkímélő Euro 5-ös és Euro 5 EEV besorolású vontatókból áll és ezek harmadát a DAF szállította. Ennek ellenére két hónappal ezelőtt a magyar fuvarozási társaság ugyancsak hatalmas mennyiségre szóló beszerzést jelentet be. A Waberer’s október közepén 650 darab új Volvo nyergesvontatót vásárolt mintegy 40 millió euró értékben.