Zsinórban ötödjére indul újra a BKV-nak köszönhetően az izzókkal feldíszített Ganz UV villamos, mely december 6-ától január 6-áig szállítja az utasokat. Az érdeklődők hétköznap a budai 19-es, míg hétvégén és ünnepnapokon a pesti oldalon a 2-es villamos vonalán találkozhatnak a fényvillamossal. A kiváló állapotban megőrzött, közel hatvanéves szerelvény idén is normál díjszabással vehető igénybe.

Négy évvel ezelőtt, 2009-ben indult első útjára Budapesten a karácsonyi fényvillamos. Először csak a 2-es vonalán, majd 2010 óta már a budai oldalon is feltűnik a csillogó UV nosztalgiavillamos, amelyet 3500 méternyi füzéren 39 200 hidegfehér és kék színű LED borít fényárba, utasterében pedig ünnepi díszítés fogadja az utazóközönséget.

Karácsonyi villamos áll forgalomba Budapesten 2 Az adventi időszakban és a karácsonyi ünnepek alatt meghitt, különleges hangulatot teremt amerre elrobog, így méltán népszerű nemcsak a budapestiek és a magyar turisták, hanem a külföldiek körében is. Az ünnepi fényvillamos szentestén, valamint Szilveszterkor nem közlekedik, ezért akkor nem érdemes várni rá a fent említett vonalakon.