Nem fogja szívébe zárni sem a Miskolci Közlekedési Vállalat, sem pedig a Tisza Volán buszsofőrje a szombati munkanapját. Előbbire egy megvadult utas támadt rá, utóbbinak pedig nemcsak a nagy forgalommal, de még egy ideggyenge utassal is meg kellett birkóznia. A történek miatt feltehetően a napkitörések tehetők felelőssé.

Értelmetlen agresszió 

Meg akarta verni egy budapesti férfi Miskolcon azt a buszsofőrt, aki az 1-es jelzésű járművet vezette. A 43 éves utas a Búza téren szállt fel buszra, majd obszcén szavak kíséretében rácsapta a vezetőfülke ajtaját a sofőr kezére és az ajtót tovább ütlegelve bántalmazással fenyegette meg a buszvezetőt.

A jármű a megállóból a történtek miatt nem indult tovább, a garázda utas pedig elmenekült a helyszínről. A férfit nem sokkal később elfogták, a rendőrség kezdeményezte előzetes letartóztatását. A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást.
   
Nem volt hely

Fegyverrel fenyegetőzött egy utas a Szegedről Hódmezővásárhelyre tartó buszon, mert nem volt ülőhelye a barátnője mellett. Az ötvenéves férfi a kedvesével szállít fel a menetrend szerinti járatra, majd miután megváltották az utazáshoz szükséges jegyet, továbbsétáltak az utastérben és ülőhelyet kerestek maguknak. Az autóbuszban nagyon sokan voltak, ezért nem tudtak egymás mellé ülni, ami kiverte a biztosítékot a középkorú férfinál.
   
T. József először felszólította a barátnője mellett lévő utast, hogy üljön át máshová, majd amikor az nem mozdult, elővett egy gáz-riasztópisztolyt és azzal fenyegetőzött, hogy lelövi. A segélyhívást követően járőrök elfogták a férfit, aki a rendőri intézkedésnek is ellenszegült. T. Józsefet előállították, ellene felfegyverkezve elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt indult büntetőeljárás.

Forrás: MTI