A rendőrök összesen több mint hatezer tehergépkocsit és autóbuszt ellenőriztek a legutóbbi, 2013. július 25-27. közötti országos akciójuk során

 


A Truck & Bus elnevezésű európai program közlekedésbiztonsági és bűnmegelőzési céllal működik, ennek keretében a rendőri szervek fokozott figyelmet fordítanak az elkerülhető közlekedési balesetekre és a teherszállításhoz kötődő bűncselekmények felderítésére.

 

A háromnapos akció ideje alatt 5736 tehergépkocsit és 316 autóbuszt ellenőriztek, 686 jármű esetében állapítottak jogsértést a hatóságok, 11 jármű továbbhaladását meg is tiltották.

 

Ezen felül jogsértő cselekmény miatt 874 esetben kellett intézkedést kezdeményezni, melyek között egy vagyon elleni és két egyéb bűncselekmény, 189 sebességtúllépés, 201 rakománybiztonsággal, 59 utasbiztonsággal kapcsolatos mulasztás szerepel.

 

Az okmányokkal összefüggésben 109 esetben, a pihenőidő betartása kapcsán 47 alkalommal intézkedtek a rendőrök; 4 járműnél embercsempészet, 7 sofőrnél pedig ittas vezetés gyanúja is felmerült.

Forrás. Police.hu