A Scania eredménye 2013 első félévében 3 971 millió svéd koronára csökkent. A tavalyi év hasonló időszakában ez 4 257 millió korona volt. A gyártó szerint az erősebb svéd korona, valamint az alacsonyabb teherautó árak negatív hatással voltak a bevételekre.

Európából ugyanakkor több megrendelés érkezett a Scaniához a második negyedév folyamán, amelynek hátterében a bizonytalan gazdasági körülmények ellenére is szükségessé vált járműcserék állnak. A növekedés másik hajtóereje a jövő év elején életbe lépő Euro 6 károsanyag-kibocsátási norma volt. Az év első felében a Scania 37 980 darab járművet szállított le, míg tavaly, az év hasonló időszakában pedig összesen 32 032 darab autóbuszt és teherautót gyártott.  

A vállalat piaci részesedése Európában nőtt csakúgy, mint Latin-Amerikában köszönhetően a brazil és argentin megrendeléseknek. Az amerikai piacon pedig némileg több motort értékesített a svéd gyártó. További bevételre tett szert továbbá a Scania a szerviz-szolgáltatásokból, azonban az ebből származó növekedésre is kedvezőtlen hatást gyakorolt az erős svéd korona.

A buszok egy része Kuala Lumpurban áll majd forgalomba

 
360 darab városi busz Malajziának

A Scania 360 darab városi buszt legyártására kapott megrendelést a Prasarana Negara Berhad (Prasarana) nevű maláj állami vállalattól. A buszok Kuntan városában, illetve a fővárosban, Kuala Lumpurban fognak dolgozni. A K 250 -es típusú járműveket alacsony padlós alvázzal specifikálták és számos biztonsági funkcióval látták el, mint például feljutási lehetőség a mozgássérült utasok számára.

A kerekesszékeknek emelőrámpát szereltek fel minden járműre, valamint a busz belsejében két helyen alakítottak ki biztonsági övvel ellátott területet a székek biztonságos rögzítésére. A felépítmény alumíniumból készült, melynek köszönhetően a járművek hasznos élettartama nagyobb lehet a hagyományos gyártmányokénál.