A jármű a teljesen független felfüggesztésnek köszönhetően könnyedén bevethető olyan terepviszonyok között is, ahol egy átlagos tűzoltóautó számára lehetetlen lenne közlekedés. A 6×6-os hajtásképletű, háromtengelyes off-road tűzoltóban ezer lóerős, hathengeres Cummins dízelmotor gondoskodik a megfelelő teljesítményről.

A Stirker 12 méter hosszú, 3 méter széles és 3 és fél méter magas. A hatalmas méretek ellenére azonban 35 másodperc alatt gyorsul fel 80 kilométer/órára, maximális sebessége pedig elérheti akár a 112 kilométer/órát. A tervezők a jármű készítésekor gondoltak a biztonságra is, ennek köszönhetően blokkolásgátló fékrendszert (ABS) is építettek a tűzoltóba.

A jármű fülkéje légkondicionált és összesen öt utas szállítására alkalmas. A szállítható személyek száma azonban a megrendelő kérése alapján növelhető, vagy csökkenthető. A vezető munkahelyét a hagyományos kialakítástól eltérően, a kabin közepén helyezték el, így mindkét oldalról megfelelő kilátás áll rendelkezésre.

A tűzoltó autó víztankja közel 12 ezer literes, habtartálya pedig 1590 liter össztérfogatú. A tűz oltásához a jármű tetején egy elektronikusan vezérelhető tetőtorony található, a kocsitest elejére, valamint hátuljára kisebb teljesítményű locsolókat is szereltek. A nagyobb teljesítmény érdekében azonban fagyasztóágyuk is rendelhetőek a monstrumhoz. A további extrák persze a felhasználási terület szerint változhatnak.