Az MAN midibusz kiváltja az eddig a 203-as és hétvégén a 27-es vonalakon közlekedő S91-es típusú, alacsonypadlós midibuszt, mely így a Budai Váron át a 16-os vonalon, a Deák Ferenc tér  és a Széll Kálmán tér  között  szállítja az utasokat. A 16-os menetrendjében külön feltüntetik az alacsonypadlós busz indulási időpontjait.

Az MAN A76 típusú midibuszt a Kontakt-Busz Kft. üzemelteti, a szolgáltatót a Budapesti Közlekedési Központ az új autóbusz-üzemeltetési modell keretében, versenyeztetéssel választotta ki. A járműben 26 ülőhely, valamint 40 állóhely található. A midibusz utastere teljes mértékben légkondicionált, azonban oldalsó üvegein nincsenek elhúzható ablakok arra az esetre, ha mégsem működne a klíma.

Az utastér ugyan légkondicionált, de nincsenek elhúzható ablakok


Jövőre várhatóan már új midibuszok állnak forgalomba, a BKK ugyanis közbeszerzési pályázatot írt ki új járművek beszerzésére,  alvállalkozó bevonásával. A nyertes cégnek 20 járművet kell üzembe helyeznie állítania első körben, ezt a mennyiséget pedig később legalább ugyanennyi követhet. A pályázat része 25 darab hibrid üzemű csuklós autóbusz forgalomba állítása.