A DAF a brit fővárosban tartott hivatalos ünnepségen vehette át a díjat, amelyen a fuvarozási ágazat 1600 képviselője vett részt. A Motor Transport Awards az Egyesült Királyság legjelentősebb díjának számít a szállítmányozásban, amelyet a DAF immár 17 alkalommal nyert el, néggyel többször, mint bármelyik másik gyártó a Motor Transport szaklap által odaítélt díj eddigi történetében.

A legnagyobb tehergépkocsi-üzemeltetőkből álló zsűri többek között a tágas fülke miatt ítélte a DAF XF105-nek a díjat. Mindamellett kiemelték a DAF alkatrészellátását is.  “Szintén kedvezően értékelték a hivatalos márkakereskedők országos hálózata által biztosított szerviztámogatásunkat, ami jelentős elismerés teherautóink és dolgozóink számára egyaránt” –  mondta a díjátadás után a DAF Trucks Egyesült Királyság ügyvezető igazgatója, Ray Ashworth.

A nyergesvontató 510 lóerős, 2500 newtonméter nyomaték teljesítményű motorokkal készül. A XF105-ben elektronikus fékrendszer (EBS), a kipörgésgátló (ASR), valamit gépjárműstabilitás-vezérlő a (VSC) és az emelkedőn való megtartásért felelő AS-Tronic is megtalálható (sebességváltóval kombinálva). A típushoz továbbá olyan telematikai megoldások választhatók, mint az alkalmazkodó sebességtartó automatika, az előzetes ütközés-figyelmeztetés, valamint a DAF kamerarendszer. A teherautó kétféle kialakítású, a Space Cab és a tágasabb Super Space Cab fülkével rendelhető.