Michael Quinn az a fajta tűzoltó, akikről filmhősöket szoktak formázni. 

Huszonhárom éve szolgálja San Francisco polgárait, 2002-ben és 2006-ban kitüntetést kapott hősies, önfeláldozó helytállásáért. Munkatársai szerint soha nem került bajba, felnéztek rá. 
Most szombaton viszont rossz döntéseket hozott. 
Egy füstölgő házhoz riasztották az egységét, és amint a 43 éves Quinn befordult az utcasarkon, elsodort egy motorost. Az áldozatot súlyos, nem életveszélyes sérülésekkel kórházba szállították.
Az ilyen előfordul, Quinnek azonban egyszer csak nyoma veszett. 
Amikor több órával később visszatért a helyszínre, a tűzoltóság belső nyomozói megszondáztatták, és a megengedett alkoholszint kétszeresét mérték nála. 
A többszörösen kitüntetett tűzoltót a kiérkező rendőrök ittas vezetés, valamint cserbenhagyás gyanújával letartóztatták, velük azonban nem működött együtt, a rendőrségi szondát nem volt hajlandó megfújni, végül vért vettek tőle. 
A Quinnt személyesen ismerő tűzoltók elmondták az ABC News riporterének, hogy kollégájuk komoly válságon megy át. Idén néhány hónapon belül édesanyját és nővérét is elveszítette, pár héttel ezelőtt pedig 150 méteres magasságból zuhant le, amikor sárkányrepülője meghibásodott.
Egyelőre nem tudni, milyen vádakat emel ellene az ügyészség.
allowscriptaccess=”always” allownetworking=”all” allowfullscreen=”true”src=”https://cdn.abclocal.go.com/static/flash/embeddedPlayer/swf/otvEmLoader.swf?version=fw1000&station=kgo&section=&mediaId=9158825&parentId=9158824&cdnRoot=http://cdn.abclocal.go.com&webRoot=http://abclocal.go.com&configPath=/util/&site=”>