Az idén tíz éves ZFLH több mint száz vevőnek, köztük a VW-csoportnak, a General Motorsnak, a Fordnak, a Volvónak és az Ivecónak,a Rolls Royce-nak, a Bentley-nek, illetve az Aston Martinnak szállít autóalkatrészeket, elsősorban hidraulikus kormányműveket, valamint kormányoszlopokat. Ma már 13 millió egri alkatrész dolgozik valamilyen járműben világszerte.
   
A jövő terméke ugyanakkor az elektromos kormánymű lesz, ám az ennek gyártásához szükséges kapacitásbővítés az egri gyár területén már nem megoldható. Ezért a hevesi megyeszékhelytől pár kilométerre, Makláron vásárolt egy közel 180 ezer négyzetméteres területet a cég, és itt építi fel az új üzemét. 
   
A próbatermelés 2014 nyarán kezdődhet meg Makláron, egy évvel később pedig már a vevőknek is szállítana a ZFLH, amely évi egymillió elektromos kormánymű gyártását tervezi. A társaság elképzelései szerint ez 50-100 új dolgozó felvételét jelentheti, ezzel az alkalmazottak száma 2015-re elérheti a 800 főt. Összehasonlításul: 2003-ban, a gyár alapítása idején még 35 fő dolgozott a cégnél.

A fejlesztés költségeinek zömét a ZFLH német anyavállalata biztosítja majd. Idén a gyártó 80 millió, jövőre pedig 168 millió eurónyi beruházást tervez. A társaság 2011-ben 236 millió euró, 2012-ben 211 millió euró értékesítési bevételt könyvelhetett el.

Forrás: MTI