A jövő évi labdarúgó-világbajnokság főpróbájának tartott Konföderációs Kupa közvetítéshez a FIFA a brazil A Geradora/Poliservice vállalattól kölcsönzött eszközöket. A cég összesen 28 darab áramfejlesztő motort biztosított a zavartalan megvalósításhoz, melyek egy részét a teherautó- és buszgyártásról ismert Scaniától vásárolták. Az eszközöket a futball-esemény lebonyolításában résztvevő  városokban helyeztek el.  

A Nemzetközi Közvetítő Állomást (IBC) a brazíliai Minas Gerais állam legnagyobb városában, Belo Horizontében helyezték el, ahol összesen hat darab áramfejlesztő teljesített szolgálatot. Az esemény nyitómeccsét, valamint a döntőt Brazíliában, Rio de Janeiróban rendezték. A kupáért vívott küzdelemben a spanyolok 3-0-ra kaptak ki a braziloktól. Míg Belo Horizontében és Rio de Janeiróban 5-5 áramfejlesztő, addig a többi házigazdának számító Salvadorban, Recifében és Fortalezában 4 darab ilyen eszközt használtak.

A 28 darab áramfejlesztő közül 18 darab 500 kilovolt-amperes, a másik 10 pedig erősebb, 550 kilovolt-amper teljesítményű modell volt. Az erősebb áramfejlesztőket nem a Scania, hanem a Gerasol fejlesztette ki kifejezetten a nagyobb igénybevételt igénylő feladatokra. A közvetítések zavartalan lebonyolítása érdekében 150 darab áramelosztó panelt, valamint 45 kilométer hosszú kábelt fektettek le.

13 literes Scania áramfejlesztő motor

A zavartalan működés érdekében 30 darab technikust készítettek fel a munkára. A cég technikai menedzsere, Luiz Magon szerint a Konföderációs Kupa kiváló tesztlehetőség volt a televíziós infrastruktúra számára a jövő évi futball-világbajnokságot illetően. A szakember megjegyezte, hogy a Scaniára azért esett a választás, mert széleskörű szervizhálózattal rendelkezik Brazíliában.