A bécsi központú, családi vállalkozásként működő közlekedési cég megrendelése jelen pillanatban a legnagyobbnak számít Európában a modell tavalyi bemutatása óta. A tekintélyes mennyiség azonban nem meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy a cég hagyományos Setra-ügyfél, hiszen 1978 óta legalább 900 darab autóbuszt vásároltak az ulmi gyártótól.

A ComfortClass 500 típuscsaládba tartozó 12,3 méter hosszú távolsági autóbuszban 49 ülés található, melyek lábtartóval, könyöktámasszal, valamit műbőrborítású fejtámlákkal vannak felszerelve. A jármű – a típuscsalád többi tagjához hasonlóan – Mercedes-Benz motorral készül. Az új OM 470-es egy soros, hathengeres, 10,7 literes egység, mely 1800-as percenkénti fordulatszámnál legfeljebb 428 lóerő leadására képes. Az új motor teljesíti a legszigorúbb, Euro 6-os emissziós normákat.

A távolsági autóbuszban multimédiás rendszer (CMS) található, mely a DVD-lejátszó, valamint  az ülések fölött elhelyezett monitorok működtetésért felelős. A magas komfortfokozatnak köszönhetően a társaság ügyfeleinek lehetőségük van az iPodjukkal, illetve iPhone-jukkal az ingyenes wifi-hálózat igénybevételére. Mindamellett az utazás ideje alatt az utasok a jármű oldalfalába helyezett konnektorok segítségével tölthetik fel elektromos készülékeiket. Az autóbuszban WC, forróital-készítő automata, valamint légkondicionáló is található.

A Blaguss új szerzeményében 49 ülés található

A Blaguss Ausztria második legnagyobb magántulajdonú közlekedési cége. A vállalkozást Paul Blagusz alapította 1929-ben eredetileg Lohnfurhwerk néven. A cég jogutódja, a Blaguss Reisen Gesellschaftot 1970 májusában jegyezték be. Napjainkban az 550 főnek munkát adó Blaguss Ausztrián kívül Csehországba, Magyarországra és Szlovákiába végez menetrend szerinti személyszállítást. A társaságnak 330 járműve van, melyek 16 millió kilométert futnak nemzetközi viszonylatban minden évben. Az autóbuszflotta átlagéletkora rendkívül alacsony, mindössze két és fél év.