A mai naptól kezdve ideiglenesen lezárták a Batthyány téri metróállomást, illetve az aluljárót is. A kettes metrók szerelvényei emiatt nem állnak meg a megállóban, hanem csak áthaladnak az állomáson. A HÉV-ek pedig csak a Margit-hídig közlekednek, ahonnan pótlóbuszok szállítják tovább az utasokat a Batthány tér felé. A metrópótlókkal összevont járatok a Széll Kálmán tér – Batthyány tér  – Margit híd, budai hídfőn keresztül a Szépvölgyi út – Tímár utca – Szentlélek tér útvonalon M2-H5 jelzéssel közlekednek.

A Kelenföldi pályaudvart, illetve a Kamaraerdőt a Batthyány térrel összekötő villamosokat a Lánchídnál található Clark Ádám téri aluljáró lezárása miatt elterelik. Emiatt 19-esek rövidített útvonalon, Kelenföld vasútállomástól csak a Clark Ádám térig járnak, míg a 41-es villamosok a Krisztina körút felé, a 18-as járatok vonalán a Széll Kálmán térre mennek.

Ideiglenesen a Batthyány térre közlekedő buszok menetrendje is változik, a 11-es és a 111-es autóbuszok a Széll Kálmán térre, a 160-as és a 260-as buszok pedig a Nyugati pályaudvarig közlekednek. A Margitsziget lezárása miatt a 234-es buszok ma és holnap a Szentlélek térig változatlan útvonalon járnak, innen viszont az Árpád hídi metrómegállóhoz közlekednek.


Az árvízi védekezés miatt ma estétől a Bem rakparton a Batthyány tér és a Margit híd között észak felé csak egy sáv járható, továbbá tilos megállni az út Duna felőli oldalán. Az ott hagyott autókat délután elszállítják, ezért a BKK azt javasolja a tulajdonosoknak, hogy járműveiket minél hamarabb vigyék el.

Forrás: MTI és BKK nyomán